Ce este betonul polimer si cum se obtine?
Daca te-ai apucat de renovari in casa sau intr-un spatiu cormecial si ai o parte de beton deteriorate, noi iti oferim solutia. Pentru a evita lucrarile de mare anvergura si pentru a economii timp si banii, solutia este betonul polimer.
Betonul polimer este un beton decorativ folosit in general pentru reconditionarea, nivelarea si consolidarea unor suprafete de beton deja existente. Betonul polimer este solutia eficienta pentru a da un aspect nou suprafetelor de beton deteriorate, indiferent daca sunt pe orizontala sau verticala.
Cum se obtine betonul polimer?
Acest tip de beton se obtine prin mixarea unui lichid polimer cu ciment, pigmenti, nisip I fibre eleastice. Cantitatile acestor materiale trebuie sa fie bine stabilite astfel incat sa se obtina un amestec de consistenta untului.
Amestecul rezultat se aplica intr-un strat cu grosimea intre 5 I 20 mm, indiferent de textura betonului deja existent.
In cazul in care pardoseala unde urmeaza sa fie aplicat betonul polimer are denivelari, aceasta trebuie slefuita cu echipamente speciale de reconditionare a pardoselilor din beton.
Locuri in care poate fi aplicat
Locurile si spatiile unde poate fi aplicat betonul polimer sunt multiple datorita proprietatilor puternice ale acestuia.
Se poate aplica pe orizontala in locuri cum ar fi: parcari, trotuare, alei, terase, rampe, margini de piscine, pardoseli, scari cu trepte, etc.
De altfel, se poate finisa si pe vertical pentru a proteja peretii de interior sau in exterior pentru fatadele cladirilor, ale gardurilor, etc.
Avantajele betonului polimer
- Avantje economice deoarece nu mai este nevoie de inlocuirea unei suprafete, ci doar de rectificare a acesteia.
- Poate fi aplict pe orice fel de suprafata veche sau noua de beton.
- Durabilitate: rezistent la apa, temperatura si in timp.
- Aderenta excelenta.
- Poate fi folosit atat la interior, cat si la exterior.
- Poate fi folosit atat pe orizontala, cat si pe verticala.
- Se intretine usor sau se reconditioneaza rapid prin aplicarea unor straturi de protectie.