5 pasi pentru a-ti deschide un magazin online cu haine
La fel ca si in cazul creatiei unui articol vestimentar frumos, exista anumiti pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a deschide un magazin online cu haine frumos, functional si rezistent la testul timpului.
Fiecare afacere online cu haine este unica. Fie ca esti interesat de deschiderea unui magazin online cu haine high end, un spatiu pentru designeri creativi sau pur si simplu de cum poti deschide un magazin online fara bani, acest articol iti va oferi toti pasii necesari.
Obiective pentru crearea unui magazin online cu haine
- Stabileste-ti publicul tinta. Cel mai probabil, stii deja ce fel de produse si stiluri se vor gasi in cadrul magazinului tau. Incepe prin a stabili grupul de varsta pe care il tintesti si continua cu toate celelalte date socio-demografice necesare.
- Analizeaza alte mici afaceri cu magazine online si vezi ce include lista de produse, cum se face livrarea, care e politica de retur si costul pentru fiecare element. Astfel vei putea crea o strategie de marketing prin care sa te diferentiezi de concurenta.
- Ia legatura cu o agentie de web design care te poate ajuta sa iti creezi identitatea in mediul online. Ei iti vor spune daca ai nevoie de un site de prezentare sau de o platforma e-commerce cu anumite functionalitati. Comunica toate elementele reprezentative pentru afacerea ta – logo, culori, text, stil de adresare, imagini si alte lucruri prin care clientii te pot recunoaste si te pot tine minte. De asemenea, poti investi in servicii SEO pentru a asigura incarcarea rapida a magazinului si promovarea sa in motoarele de cautare.
-
Promovare!
Fiind vorba despre un magazin online cu haine, cel mai bun prieten al tau va fi promovarea prin Social Media. Instagram este una dintre cele mai importante platforme pentru zona de fashion, pe care nu doar ca poti dezvolta campanii, dar poti comunica si cu influenceri pentru a-ti promova produsele si a raspandi vorba despre brandul tau. Prezinta imagini atragatoare cu produsele tale, organizeaza give away-uri, promotii si reduceri pentru a atrage si a fideliza clientii. Pentru popularizare te poti folosi de hashtaguri pentru orice platforma Social Media. Content marketingul, guest bloggingul si eforturile SEO sunt cateva elemente suplimentare pe care le poti folosi pentru o promovare gratuita.
- Investeste! Pe langa calitatea produselor si identitatea de brand, in online cel mai mult conteaza promovarea. Iar dupa ce incepi sa vezi profitul, secretul pentru cresterea afacerii sta in publicitate. Stabileste-ti bugetul incat sa poti aloca o parte pentru reclame platite prin campanii Google/Facebook/Instagram/Twitter/Pinterest si multe altele. Cu timpul, daca consideri ca afacerea functioneaza, poti oferi beneficii suplimentare, precum transportul sau returul gratuit, pe care clientii le vor aprecia mereu.
Acum ca ai o mica idee cu privire la principalii pasi pe care trebuie sa ii urmezi, poti explora lumea afacerilor digitale, prin deschiderea unui magazin online propriu. Tine minte: industria fashion presupune atat afacere, cat si distractie si pasiune. Greutatile pe care le vei intampina in deschiderea unui magazin online de haine sunt normale. Apeleaza la experti, bloggeri sau prieteni din domeniu oricand ai nevoie de ajutor.
o sa-mi deschis si eu o cafetarie sper sa obtin finantare pentru aceste tipuri de echipamente