Ce conține un îngrășământ chimic și care sunt beneficiile lui

Îngrășământul chimic este un aliat de nădejde pentru agricultorii amatori și profesioniști, care au un program încărcat și doresc să realizeze fertilizarea culturii în timp record. Fertilizantul poate fi de două feluri: organic și anorganic (chimic). Acest articol tratează cazul în care alegi îngrășământul chimic pentru suplimentarea cu nutrienți a culturii tale de legume. Citește mai departe pentru a afla beneficiile de care se bucură cultura ta dacă alegi să o fertilizezi cu îngrășământ chimic.

Ingrasamant complex pentru legume: ce substante contine

Îngrășământul anorganic reprezintă o combinație de substanțe chimice, care se regăsesc în mod natural în organismul plantei, dar care pot lipsi pentru o perioadă de timp. Această carență creează probleme serioase pentru legume, fiindcă slăbesc planta în fața dăunătorilor purtători de boli. Mai mult, dacă nu tratăm la timp planta, aceasta se poate ofili și poate muri. Deși îngrășământul organic este o variantă puțin mai ieftină fiindcă poate fi procurată din mediul înconjurător (ex.: gunoiul de grajd), nu poate produce efecte imediate asupra sănătății plantei.

În continuare discutăm despre câteva dintre componentele de bază pe care le găsim în pachetele de fertilizanți chimici și beneficiile pe care le aduc asupra sănătății și vigorii legumelor din cultura noastră. Astfel de informații sunt utile pentru orice grădinar, fie el amator sau care și-a transformat pasiunea într-un business și pot fi găsite pe un blog agricultura.

Ingrasamant azot pentru crestere accelerata

Azotul este una dintre componentele de bază în cazul fertilizanților chimici, deoarece are puterea de a stimula întreg metabolismul plantelor de a absorbi eficient nutrienții necesari dezvoltării. Acesta este ideal pentru legumele care cresc prea lent sau cărora nu le poți oferi condițiile de mediu prielnice. De exemplu, dacă solul nu este suficient de alcalin sau dacă este prea umbrit pentru necesarul de luminozitate a legumei.

Azotul vine în diverse forme: azotat de amoniu, uree, nitrocalcar sau sulfat de amoniu. De reținut este că stropirea se face strict pe sol și nu pe frunzele plantei, deoarece le poți arde. Sezonul ideal pentru fertilizarea cu azot este primăvara, când cantitatea de azot din sol este mult mai scăzută comparativ cu toamna.

Ingrasamant fosfor pentru forta

Fosforul joacă un rol esențial după ce planta s-a stabilizat în sol și se dezvoltă. Mai exact, acest nutrient are rolul de a fortifica rădăcinile. O plantă cu rădăcini puternice și sănătoase oferă stabilitate și protecție împotriva bolilor devastatoare. Apoi, procesul de înflorire este o perioadă sensibilă pentru plantă, așa că fosforul încurajează procesul. Fertilizanții cu fosfor sunt recomandați toamna, înainte de semănare și au nevoie de încorporare cu ajutorul plugului sau discului.

Ingrasamant potasiu, protectie impotriva factorilor externi

Procesul de îngheț-dezgheț afectează serios o mulțime de legume, motiv pentru care suplimentarea necesarului de potasiu influențează reacția plantei la vremea neprielnică. Aceasta va fi mai rezistentă, iar rădăcina nu va mai degera. Pe lângă protecția împotriva condițiilor meteorologice, potasiul acționează ca o barieră împotriva dăunătorilor. Odată prezenți în cultura ta, dăunătorii pot infesta cultura cu diferite boli, unele dintre cele mai cunoscute fiind Mana sau Putregaiul Cenușiu. Fertilizarea pe baza de potasiu se realizează toamna, înainte de semănarea semințelor, pentru a pregăti viitoarea cultură pentru o recoltă bogată.

Ingrasaminte pe baza de calciu, protejare impotriva arsurilor

Soarele este sursa vieții pentru plante, însă, ca orice lucru în exces, produce efecte neplăcute. Arsurile solare afectează calitatea legumelor din cultura ta. Pentru a preveni acest aspect, planta are nevoie de suficient calciu, care poate lipsi în anumite perioade. De aceea, este esențial să ne asigurăm că suplimentăm necesarul de calciu cu fertilizanți specifici.

Calciul stimulează producerea de pigmenți și întărește țesuturile plantei, care nu mai sunt atât de slabe în fața atacului dăunătorilor.

Ingrasaminte cu zinc pentru o crestere optima

Zincul joacă un rol important în procesul de creștere și dezvoltare a plantei până în punctul recoltării. Mai exact, nutrientul stimulează procesul de sintetizare a hormonilor de creștere, astfel încât frunzele și boabele legumelor vor crește în timpul ideal, fără să afecteze calitatea acestora. În plus, zincul lucrează în colaborare cu calciul, pe care îl transportă în organismul plantei.

Fertilizarea cu îngrășăminte chimice aduce numeroase beneficii pentru creșterea și dezvoltarea unei culturi puternice, pe care le anumerăm și noi mai jos:

  • Încurajează activitatea microbiologică a culturii;
  • Îmbunătățește starea de fertilitate a legumelor;
  • Completează necesarul de nutrienți simplu și cu efect vizibil din primele zile;
  • Crește producția cu până la 40% și calitatea recoltei;
  • Este ușor de dozat, fiindcă pachetele conțin instrucțiuni clare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *